Изберете език  

Системи CRETE COLORS за полиран бетон

CRETE COLORS INT. (USA)

Добре дошли в света на върховите литиеви нанотехнолоии за уплътняване и повишаване износоустойчивостта на шлайфаните бетонови настилки за индустриални подове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Течните харденери С2 са химикали на водна основа, богати на силикати. Те проникват в повърхността, реагират с калциевия хидроокис в бетона, за да запълнят порите с твърда и плътна маса. Силно реагиращият литиев катализатор, който те съдържат, помага да се постигне по-добро проникване и ускоряване на реакцията с бетона. Течните харденери правят повърхностния износващ се слой с по-висока якост на натиск, запечатан и не отделящ прах.

Какво ще Ви донесе третирането с течните литиеви харденери?

Прахоелиминиране
Обикновената нетретирана, дори и шлайфана, бетонова настилка, в резултат от изветрянето и кристализацията на бетона, отделя прах.  Продуктите на С2 блокират изветрянето и предотвратяват прахоотделянето.

Износоустойчивост
Дори и най-перфектно изпълнените подове, без защита, се износват по-лесно в условията на индустриалния трафик. Харденерите С2 увеличават износоустойчивостта с над 40%.

Импрегниране
Чрез уплътняване и запечатване на повърхностния слой, течните харденери С2 превръщат порьозния бетон в непроницаем под. Повърхността е достатъчно плътна за да отблъсква вода, масла и други замърсители.

По-малко поддръжка
Повърхностите, третирани с течните харденери С2 са запечатени, по-труднo се зацапват, чистят се много по-лесно, не изискват вакси или други скъпо струващи препарати и операции за поддръжка.

Почти без “Прекъсване на производството”
Подът може да се експлоатира, ВЕДНАГА след като завърши третирането му. По време на обработката не се използват вредни, токсични или други опасни химикали, което важно, когато заводът е пълен с готова продукция.

Намалени следи от гуми
Незащитената повърхност на обикновения шлайфан бетон причинява изтъркване и износване на гумите на мотокарите и др. транспортни средства. Подовете, третирани с течните харденери С2,  намаляват това износване и следите от гуми по пода. Почистването на такива следи е много по-лесно и икономично.

Подобрена отражателна способност и осветеност
Отражателните качества на уплътнената подова повърхност увеличава осветеността в обектите. Това ще намали сметките за електрическа енергия и ще донесе по-добро естетическо въздействие.

Устойчивост на хлъзгане
Третираните бетонови повърхности, въпреки че блестят, са по-малко по-хлъзгави.

Дълготрайност и стойност
Повърхностните епоксидни, полиуретанови или други покрития с времето се износват, напукват и отлюспват. Обработката с проникващите системи на литиева основа С2, защитава подовете перманентно - докато съществува бетона. Цената за еднократното просто изпълнение е много по-приемлива и конкурентна.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Течните харденери С2 се прилагат за запечатване на нови и стари шлайфани бетонови настилки.

Нови шлайфани бетонови настилки.
За един индустриален под е достатъчно третирането с С2 Super Hard или С2 Hard, веднага след завършване на шлайфането или преди пускане в експлоатация. Допълнителното запечатване с С2 Seal, ще даде по-добра защита и по-голям блясък.
Когато е необходима по-голяма представителност и впечатляващ външен вид, течните харденери С2 могат да се комбинират с фрезоване и полиране на повърхността с диамантени инструменти.

Стари бетонови настилки
Захабените и силно замърсени бетонови подове или пък недостатъчно представителните такива, могат да бъдат реновирани, чрез отстраняване на фин слой от повърхността и обработени както по-горе.

Цвят
С литиевата технология повърхността вече може да се тонира в цвят. Има прозрачни С2 Tint и плътни C2 Color цветове. Има и специални значително по-трайни маркировъчни бои с проникващо действие C2 Line.


C2 SUPER HARD

Премиум литиев течен харденер и уплътнител за шлайфани бетонови настилки

Течност на литиева основа, която прониква в повърхността и с химичната си реакция я запечатва перманатно срещу проникването на вода, масла и др. замърсители, увеличава износоустойчивостта с над 40%, блокира прахоотделянето. Придава максимален блясък.

C2 HARD

Литиев течен харденер и уплътнител за шлайфани бетонови настилки.

Течност на литиева основа, която прониква в повърхността и с химичната си реакция я запечатва перманатно срещу проникването на вода, масла и др. замърсители, увеличава износоустойчивостта с над 40%, блокира прахоотделянето, придава мек блясък.

C2 SEAL

Бляскава литиева запечатка за шлайфани бетонови настилки.

Финален гланц за шлайфани бетонови настилки, на литиева основа, с проникващо действие.

C2 TINT

Прозрачни течни оцветители за шлайфани бетонови настилки.

Течни оцветители, които проникват в повърхността на бетона и го тонират с транспарентни цветове

 

 


Още информация на:

 

 

http://www.cretecolors.com/