Изберете език  

BELLATRIX допълнителна защита/гланц за полиран/щлайфан бетон

Описание

Препарат с проникващо действие и едновременно формиращ филм за подобрена химична защита и блясък на бетона. Използва се в комбинация с LIQUI HARD ULTRA или друг течен харденер за увеличаване твърдостта на бетоновата настилка. Финално третиране в системата за полиране на бетонови настилки INDUROSHINE (USA).

Купи

Цена: 36.00 лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания

 

ОПИСАНИЕ

BELLATRIX е формулиран, използвайки двойна защитна технология, комбинирана с уникални хибридни кополимери, за да предложи максималното за защитата на бетона. Патентованата технология с двойно действие осигурява максималното действие в две посоки-проникващо действие и формиращо филм, защитно покритие на бетона.

BELLATRIX предлага защита, безвредна за околната среда, без летливи вещества, която осигурява увеличена устойчивост срещу петна и повечето замърсители, които се намират в кухните, магазините за храни, ресторантите, моловете, гаражите, складовете, дистрибуционните складове и др.

 

УПОТРЕБА

Оригинално BELLATRIX е създаден за употреба в комбинация със системите за увеличаване твърдостта на бетоновите подове, като продукта на W. R. Medows LIQUI-HARD® и системата за полиране на бетон INDUROSHINE, но също така може да се използва навсякъде, където е необходима чиста, силно гланцова, двойна защита на бетона.

 

СПЕСИФИКАЦИИ

Отговаря на всички настоящи федерални, щатски и местни изисквания за максимално допустими летливи вещества (VOC), включително U.S. EPA, SCAQMD и OTC.

 

НОВОСТИ/ПОЛЗИ

  • Запечатва повърхността и осигурява оптимален блясък.

  • Предлага защита от зацапване срещу най-често срещаните замърсители.

  • Образува жилава равномерна, дишаща бариера за увеличена дълготрайност.

  • Елиминира прахоотделянето.

  • Осигурява великолепна на вид устойчивост във влажна среда.

  • Нанася се лесно и икономично.

  • VOC съответствие.

  • Защитава финиша, когато се употребява на полиран бетон.

 

ОПАКОВКА

Метални баки по 5 галона (19 литра)

 

РАЗХОДНА НОРМА*

12.27-24.54 м2/л

 

*Разходът може да варира, в зависимост от текстурата, порьозността и състоянието на бетона.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ (ТИПИЧНИ)**

Следващите резултати са получени в лабораторни условия:

Цвят (Мокро):

Млечно бял

Цвят (Изсъхнал):

Прозрачен/безцветен

Тегло обемно, lb/gal:

8.64

pH:

7.31

VOC, g/L

57.6

Време на съхнене @ 73oF, 50%RH

1-2 часа***

Повторно нанасяне:

След 2-6 часа

Пешеходен трафик:

След 4-6 часа

Автомобилен трафик:

След 6-12 часа

Адхезия към бетон:

Великолепна

Деградация от ултравиолетови лъчи (UV), тествано по ASTM C1315

8.86

Ултравиолетова устойчивост:

Не пожълтява

Устойчивост на варовик:

Не побелява

Устойчивост на отчупване/отлюспване:

Няма повреди

** Всички технически данни са типична информация и могат да варират, в зависимост от методите на изпитване и техниката на оператора.

***По слаб клас бетон и температурата на въздуха и/или относителната влажност могат да увеличат времето за съхнене.

 

БЛОКИРАНЕ НА ПЕТНАТА

BELLATRIX е формулиран да осигури обичайното необходимо време за почистване и отстраняване на петната. До тяхното отстраняване BELLATRIX ще осигури бариера срещу следните замърсители:

Означения: Е=великолепна, VG=много добра, G=добра, F=задоволителна, P=слаба

 

 

24-часова устойчивост на петна

 

Нетретиран бетон

LIQUI-HARD и BELLATRIX**

Употребявано моторно масло

P

E

Дизелово гориво

F

VG

Амониев хидроокис

G

E

Фосфорна киселина

P

P

Саламура/марината

P

VG

Салатен дресинг

P

P

Гроздов сок

P

E

Сос барбекю

F

E

Кетчуп

F

E

Maйонеза

G

E

Лют сос

P

VG

** В лабораторни условия, използвайки 2 слоя BELLATRIX при 500 ft2/gal, върху бетон, третиран с LIQUI-HARD. За да определите оптимални резултати, се препоръчва да се тестват различни концентрации на място и оценят за блясък и устойчивост на петна.

 

НАНАСЯНЕ

BELLATRIX е създаден за съществуващ бетон и не може да се употребява като противо-съсъхвателен агент (кюринг) на пресно положен бетон. Препоръчва се винаги да тествате на малки пробни участъци. Тестовете трябва да бъдат направени от същия изпълнител, със същото оборудване, същата подготовка на повърхността, техника на нанасяне, температура на повърхността, относителна влажност, вятър и др., които ще съществуват при цялостното полагане на BELLATRIX.

Подготовка на повърхността: Повърхността трябва да бъде старателно почистена, суха, да няма нищо, което може да попречи на BELLATRIX да проникне и направи връзка с повърхността. Такива неща са: кофражни масла, отделители, противосъсъхвателни агенти (кюринги), покрития, запечатки, петна, масла, грес, не-неутрализирани киселинни петна, мръсотия, карбонати, прах и др.

Полиран бетон: BELLATRIX може да бъде нанесен върху бетон, който преди това е третиран с течен харденер, като LIQUI-HARD и/или полиран със система като INDUROSHINE. Бетонът трябва да бъде отлежал минимум 28 дни преди да бъде полиран с INDUROSHINE. Трябва да минат най-малко 48 часа от третирането с LIQUI-HARD, преди нанасянето на BELLATRIX. Най-добри резултати се получават ако повърхността се изтърка 2 часа, след нанасянето на BELLATRIX . Използвай високоскоростна почистваща машина (High speed burnisher) с 3000 грид или пад от свинска четина. Ако системата или продукта са различни от INDUROSHINE или LIQUI-HARD, винаги се препоръчва тестване на малък пробен участък.

Съществуващ бетон: BELLATRIX би могъл да се използва пълноценно на съществуващ бетон (не е необходимо разреждане). Бетонът трябва да бъде на минимум 7 дни, преди нанасянето на BELLATRIX. Бетонът трябва да бъде чист, сух и подготвен, съгласно указанията по-горе в раздела Подготовка на повърхността.

Смесване: Кофата с BELLATRIX трябва да бъде разбъркана преди употреба, ако има утаяване да се диспергира равномерно. Не бъркайте прекалено или интензивно.

Начин на нанасяне: Препоръчва се употребата на индустриална пръскачка, като Chapin 1949, с дюза 5916 (или подобна), с дебит 1/10 галона за минута. Пръскачката трябва да бъде чиста, суха и без остатъци от предишни изпозвани материали. След първоначалното напръскване на материал на повърхността, разнеси с микрофибърен моп равномерно. Мопът трябва да бъде предварително намокрен с BELLATRIX преди употреба и не трябва да изсъхне, преди да е завършило разнасянето на материала. Оптимално качество се постига с два равномерни слоя. Вторият слой трябва да бъде нанесен в перпендикулярна посока на първия, само след като първия слой е добре изсъхнал-обикновено 6 часа след нанасянето, в зависимост от температурата и състоянието. Забележка: Пази повърхността суха минимум 48 часа след нанасянето; пълното блокиране на зацапването на повърхността, ще е ефективно не по-рано от 72 часа, след финалното нанасяне.

Почистване: Докато BELLATRIX е още мокър, инструментите могат да бъдат почистени с вода и сапун. Веднъж изсъхнал материалът може да бъде отстранен с разтворител, като ксилол или толуол.

ПРЕДПАЗНИ МЯРКИ

ПАЗИ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ! Не използвай BELLATRIX на пресен бетон като кюринг. Поради случайни, неконтролирани разнородности в бетоновата основа, грешки при нанасянето и др., BELLATRIX би могъл в някои случаи да не блокира всички материали правещи петна. BELLATRIX е формулиран да осигури обичайното необходимо време за почистване и отстраняване на петната. Не нанасяй, когато се очаква температурите да паднат под 4оС до 4 часа след нанасянето. НЕ СМЕСВАЙ С ДРУГ ПРОДУКТ!

Устойчивостта на петна и блясъка, ще варира с промяната на степента на насищане, разходната норма и вида на основата. Препоръчва се направата на тестова зона, за да се провери постигането на очакваните резултати при конкретните условия.

ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ

Директният контакт може да предизвика известно зачервяване. Вдишването може да предизвика зачервяване на дихателния тракт. Обърни се към Material Safety Data Sheet за цялостна информация относно здравето и безопасността.

СРОК НА СЪХРАНЕНИЕ (ТИПИЧЕН)

Една година, в неотворен оригинален контейнер.

 

ПРОИЗВОДИТЕЛ

W. R. MEADOWS, INC., P.O. Box 338 • HAMPSHIRE, IL 60140-0338 U.S.A. Phone: 847/214-2100 • Fax: 847/683-4544